Hirdetés

magyarorszag.lap.hu / Magyar állampolgárság

Magyar állampolgárság

A város gyors gazdasági, urbanisztikus és kommunális fejlődésnek indult. Tűzoltólaktanya, vágóhíd épül, a kövezett utakat éjjel villannyal világítják meg. A városban vezetékes víz van és kiépítik a szennyvíz csatorna hálózatot is. De van rendőrsége, bírósága, színháza is. Tovább növekedik az iparosodás a borgyártás, az asztalosipari és az elektromos gépgyártás, mellyel több ezer munkást foglalkoztatnak. Ebben az időben alapították az Izzót, - a mai Tungsramot - a Chinoint, és a Magyar Pamutipari Rt-t is.

Alább a magyar állampolgárságra vonatkozó régi és új jogszabályokat, tájékoztató

Az Országgyűlés a magyar állampolgárság erkölcsi súlyának megőrzése és az állampolgárok Magyar Köztársasághoz való kötődésének erősítése érdekében, a magyar állampolgársági jog hagyományait és a nemzetközi szerződések előírásait figyelembe véve, a magyar állampolgárság keletkezésének, megszerzésének és megszűnésének szabályairól

A mai értelemben vett állampolgárság a modern polgári állam fejlődésének eredménye. Az állampolgárság mint jogintézmény a természetes személyeknek egy bizonyos államhoz fűződő, elsősorban jogi kapcsolatát testesíti meg, de nem mentes érzelmi mozzanatoktól sem

A nemzeti.lap.hu egy startlap gyűjtő oldal, melyben a magyar nemzettel, magyar jellegzetességekkel kapcsolatos startlapok linkjei találhatók meg elsősorban. Nemzeti jelképeink, nemzeti ünnepeink, Nemzeti Színház, Magyar Nemzet, Magyar Nemzeti Galéria, magyar nyelv, nemzeti parkjaink, hungarikumok, Magyar Nemzeti Bank.

Meghatározás:

Magyar állampolgárság vonatkozó jogszabályok, állampolgárság megszerzése, kettős állampolgárság, törvény.

Magyar állampolgárság vonatkozó jogszabályok, állampolgárság megszerzése, kettős állampolgárság, törvény.

Szponzorált hirdetések

Ön azt választotta, hogy az alábbi linkhez hibajelzést küld a lap.hu oldal szerkesztőjének. Kérjük, írja meg a szerkesztőnek a megjegyzés mezőbe, hogy miért találja a lenti linket hibásnak, illetve adja meg e-mail címét, hogy az észrevételére reagálhassunk!

Hibás link:
Hibás URL:
Hibás link doboza: Magyar állampolgárság
Név:
 
E-mail cím:
 
Megjegyzés:
Biztonsági kód:
 
Mégsem  Elküldés